Психологија

80 дена пекол! Киднапирање на Сабин Дарден

80 дена од пеколот! Малата Сабине Дарден го преживеа киднапирањето и затворањето во подрумот на сериски убиец

Сабин Дарден била киднапирана на возраст од дванаесет години од злоупотребувачот на деца и сериски убиец Марк Датру во 1996 година. Тој цело време ја лажел Сабина за да ја држи во својата „стапица на смртта“.
Пабло Пинеда

Пабло Пинеда – првиот Европеец со „Даунов синдром“ кој дипломирал на универзитет

Ако гениј се роди со Даунов синдром, дали тоа ги прави неговите когнитивни способности просечни? Извинете ако ова прашање навредува некого, навистина немаме намера. Ние сме само љубопитни…

Урсула и Сабина Ериксон: Сами по себе, овие близнаци се сосема нормални, но заедно се смртоносни! 1

Урсула и Сабина Ериксон: Сами по себе, овие близнаци се сосема нормални, но заедно се смртоносни!

Кога станува збор за тоа да се биде единствен на овој свет, близнаците навистина се издвојуваат. Тие делат меѓусебна врска што ја немаат другите нивните браќа и сестри. Некои одат толку далеку…

Емили Сејџи и вистинските застрашувачки приказни за копиите од историјата 2

Емили Сејџи и вистинските застрашувачки приказни за копиите од историјата

Емили Сејџ, жена од 19 век која секој ден се борела во животот да избега од сопствениот Допелгангер, кого таа воопшто не можела да го види, но другите можеле да го видат! Културите наоколу…

50 најинтересни и најбизарни медицински факти за кои нема да верувате дека се вистинити 3

50 најинтересни и најбизарни медицински факти во кои нема да верувате дека се вистинити

Од необични состојби и извонредни третмани до бизарни анатомски чуда, овие факти ќе го оспорат вашиот концепт за тоа што е вистинито и возможно во областа на медицината.
Борис Кипријанович: Генијалното руско момче кое тврдеше дека е од Марс! 4

Борис Кипријанович: Генијалното руско момче кое тврдеше дека е од Марс!

Борис Кипријанович, генијалното руско момче кое ги збуни истражувачите, докажувајќи ги сите традиционални теории за човечката историја погрешни. Денес, научниците имаат постигнато такво знаење и моќ што би можеле да дадат…

Егзорцизмот на Ана Еклунд: Најстрашната приказна на Америка за демонско поседување од 1920 -тите години 6

Егзорцизмот на Ана Еклунд: Најстрашната приказна на Америка за демонско поседување од 1920 -тите

Во доцните 1920-ти, веста за интензивните сесии на егзорцизам извршени врз домаќинка опседната од демонот се рашири како оган во Соединетите Држави. За време на егзорцизмот, опседнатиот…