Гигантите

Титанобоа

Јакумама – мистериозната џиновска змија која живее во водите на Амазонија

Јакумама значи „Мајка на водата“, доаѓа од јаку (вода) и мама (мајка). Се вели дека ова огромно суштество плива на устието на реката Амазон, како и во нејзините блиски лагуни, бидејќи е неговиот заштитен дух.
Откривање на скелетни остатоци од русокоси џинови на островот Каталина 1

Откривање на скелетни остатоци од русокоси џинови на островот Каталина

Откривањето на џиновски скелети на островот Каталина е фасцинантна тема што ја подели академската заедница. Имаше извештаи за скелетни остатоци со висина до 9 стапки. Ако овие скелети навистина им припаѓале на џинови, тоа би можело да го предизвика нашето разбирање за човечката еволуција и да ја преобликува нашата перцепција за минатото.
Лавлок гигант

Легендата за Си-Те-Ках: „Црвенокоси“ џинови во Лавлок, Невада

Овие „џинови“ се опишани како злобни, непријателски и канибалисти. И покрај нивниот скромен број, Си-Те-Ках претставуваше сериозна закана за Пајутите, кои штотуку почнаа да се етаблираат во таа област.
Mpuluzi Batholith: Откриен „џиновски“ отпечаток стар 200 милиони години во Јужна Африка 3

Мпулузи Батолит: 200 милиони години стар „џиновски“ отпечаток откриен во Јужна Африка

Дали џиновската вонземска раса се спуштила да живее на Земјата пред стотици милиони години? Доказите ширум светот велат да, џинови постоеле. Овој отпечаток е огромен во обем, околу метар и половина. И според многумина, тоа не е човек, тоа би можело да биде вонземски вид.
Мумифицираниот „џиновски прст“ на Египет: Дали навистина некогаш џинови талкале по Земјата? 4

Мумифицираниот „џиновски прст“ на Египет: Дали навистина некогаш џинови талкале по Земјата?

Владејачката елита на праисторискиот Кемит отсекогаш се сметала за суперлуѓе, некои со издолжени черепи, за други се вели дека се полудуховни суштества, а за некои се опишуваат како џинови.
Дали античките џинови беа одговорни за подигнување на Чоколадните ридови на Филипините? 7

Дали античките џинови беа одговорни за подигнување на Чоколадните ридови на Филипините?

Чоколадните ридови на Филипините се популарна туристичка дестинација поради нивната мистериозна природа, форма и разни фасцинантни приказни околу нив. Чоколадните ридови на Бохол се масивни кртови покриени…

Дали еден свештеник навистина открил древна златна библиотека изградена од гиганти во пештера во Еквадор? 8

Дали еден свештеник навистина открил древна златна библиотека изградена од гиганти во пештера во Еквадор?

Предметите се состојат особено од скапоцени метални листови кои веројатно содржат резиме на историјата на изгаснат цивилизација, за која немаме ни најмалку индикации до денес.