Мистерија

Истражете го светот на нерешени мистерии, паранормални активности, историска енигма и многу повеќе чудни и бизарни работи што се навистина необјаснети.


Сад со Фуенте Магна

Сумерски артефакт пронајден во Јужна Америка: доказ дека гледаат од Нибиру!

Чудни работи се случуваат на надворешните рабови на нашиот Сончев систем. Предмет со маса до десет пати поголема од Земјата ги влече другите кон себе. Дали е тоа планета или нешто друго? Научниците се уште се борат да дојдат до објаснување; но тие ја нарекуваат „Планета Х“.
Антилија (или Антилија) е фантомски остров кој бил познат, за време на истражувањето во 15-тиот век, дека лежи во Атлантскиот Океан, далеку западно од Португалија и Шпанија. Островот го носеше и името Остров на седумте градови. Кредит на слика: Аца Станковиќ преку ArtStation

Мистериозниот остров на седум градови

Се вели дека седум епископи, протерани од Шпанија од Маврите, пристигнале на непознат, огромен остров во Атлантикот и изградиле седум градови - по еден за секој.
Мистериозна мегаструктура стара 10,000 години откриена под Балтичкото Море 1

Мистериозна мегаструктура стара 10,000 години откриена под Балтичкото Море

Длабоко под Балтичкото Море се наоѓа античко ловиште! Нуркачите открија масивна градба, стара преку 10,000 години, која се потпира на длабочина од 21 метар на морското дно на Мекленбуршкиот Залив во Балтичкото Море. Ова неверојатно откритие е едно од најраните познати ловечки алатки изградени од луѓе во Европа.
Антички Ерихон: Најстариот град на светот со ѕидини е 5500 години постар од пирамидите 4

Антички Ерихон: Најстариот град на светот со ѕидини е 5500 години постар од пирамидите

Античкиот град Ерихон е најстариот град со ѕидови во светот, со докази за камени утврдувања кои датираат скоро 10,000 години. Археолошките ископувања открија траги од населување кои се уште постари пред 11,000 години.
Дали конечно научниците го декодираа древното знаење за тоа како да се промени човечката ДНК? 5

Дали конечно научниците го декодираа древното знаење за тоа како да се промени човечката ДНК?

Еден од главните столбови на античката теорија на астронаутите е дека древните суштества можеби ја манипулирале ДНК на човекот и другите форми на живот. Се чини дека бројни антички резби го прикажуваат…

Рок формација Ал Наслаа

Масивен монолит стар 4,000 години се расцепил со прецизност слична на ласер

Масивната карпа, која се наоѓа во Саудиска Арабија, е поделена на половина со екстремна прецизност и има љубопитни симболи прикажани на нејзината површина, а покрај тоа, двата поделени камења успеале да…