Мистериозниот инцидент на чудовиштето УСС Штајн од 1978 година

Еве колкава била лигњата што го нападнала USS Stein во 1978 година.

USS Stein Monster беше неидентификувано морско суштество кое очигледно ја нападнало придружбата на разурнувачот од класата Нокс USS Stein (DE -1065), која подоцна била редизајнирана како фрегата (FF-1065) во американската морнарица.

Мистериозниот инцидент од 1978 година на чудовиштето УСС Штајн 1
pixabay

Бродот го доби името USS Stein по Тони Штајн, кој беше првиот маринец кој го доби „Медалот на честа“ за акција во битката кај Иво imaима. USS Stein беше нарачана на 8 јануари 1972 година, и по две децении на нејзината немирна служба, таа беше откажана од работа на 19 март 1992 година.

USS Stein, кој имаше докази за суштеството
USS Stein, кој имаше докази за суштеството. Заедничката Ризница

USS Stein ја стекна својата популарност низ целиот свет кога беше нападнат од морско чудовиште во 1978 година. Се верува дека тоа чудовиште е непознат вид џиновски лигњи, што ја оштети гумената обвивка „NOFOUL“ на нејзиниот AN/SQS-26 SONAR купола Над 8 проценти од површинскиот слој беше изненадувачки оштетен.

Колку била голема лигњата што го нападнала USS Stein?

За работите да бидат уште почудни, речиси сите исеченици содржеле остатоци од остри, закривени канџи кои особено се наоѓаат на рабовите на вшмукувачките чаши на пипалата на некои лигњи. Канџите навистина биле многу поголеми од сите пријавени во тоа време, што укажувало на тоа дека монструозното суштество можеби било долго до 150 метри! Значи, можете да претпоставите колку била голема лигњата што го нападнала USS Stein.

Иако ова мистериозно џиновско суштество звучи неверојатно, ние всушност не можеме да го негираме фактот дека нашето знаење за површината на Месечината е пообемно од нашето знаење за дното на океаните.

Лет на џиновски октопод во океанот. © Кредит на слика: Александар | Лиценцирано од DreamsTime.com (сток фотографија за уредување/комерцијална употреба, ID:94150973)
Лет на џиновски октопод до океанот. © Кредит на слика: Александар | Лиценцирано од DreamsTime.com (Фотографија на уредничка/комерцијална употреба, ID: 94150973)

Затоа, со оглед на пространоста на океанот, воопшто не треба да се изненадуваме ако некогаш смелите истражувачи откријат некоја чудна и бизарна нова форма на морски живот за која никогаш не сме мислеле дека е можна.

Суштеството може да биде со огромна големина слично на она USS Stein Monster, или може да биде надвор од нашата имагинација со различна структура на телото формирана на уникатен начин што „живее“.


Дали има научно објаснување зад инцидентот со чудовиштето на УСС Штајн во 1978 година?


Ако сте iousубопитни за мистериозните суштества во длабокото море, тогаш прочитајте го овој напис експериментот на Големиот ГаторНа После тоа, прочитајте за овие 44 најчудни суштества на ЗемјатаНа На крајот, знајте за овие 14 мистериозни звуци кои до денес остануваат необјаснети.