Темна историја

Заборавените катакомби на Лима 1

Заборавените катакомби во Лима

Во подрумот на катакомбите во Лима, лежат посмртните останки на богатите жители на градот кои веруваа дека тие ќе бидат последните кои ќе најдат вечен одмор во нивните скапи погребни места.
Розалија Ломбардо: Мистеријата на „мумијата што трепка“ 3

Розалија Ломбардо: Мистеријата на „мумијата што трепка“

Иако мумификацијата сè уште се практикува во некои далечни култури, тоа е невообичаено во западниот свет. Розалија Ломбардо, двегодишно девојче, почина во 1920 година од засилен случај на…

Isената Исдал: Најпознатата мистериозна смрт во Норвешка с still уште го прогонува светот 5

Dената Исдал: Најпознатата мистериозна смрт во Норвешка с still уште го прогонува светот

Долината Исдален, која се наоѓа во близина на норвешкиот град Берген, често е позната како „долина на смртта“ меѓу локалното население не само затоа што многу кампери повремено гинат во…

Нерешената смрт на Жанет Де Палма: Дали била жртвувана во вештерство? 6

Нерешената смрт на Жанет Де Палма: Дали била жртвувана во вештерство?

Вештерките и сатанските ритуали отсекогаш биле интересна тема за луѓето од Спрингфилд Тауншип во округот Унион, Њу Џерси. Но, морничаво е изненадувачки да се мисли дека, како што…